على فكرة ابني - ربنا يبارك فيه - هو اللي مسمي أكلة النهاردة بالاسم ده ، أصلي احترت في التسمية ، فقلت له فكرك نسميها إيه ؟ قال لي : يا ماما سميها جبنة حلوم بالخلطة المصرية ، قلت له اسم جميل لما أقوم بقى وأكتبها في المدونة ...
# الطريقة الأولى :
المقادير:
1 باكيت جبنة حلوم مقطعة
1 خيارة صغيرة مقشرة ومقطعة
1 طماطم صغيرة مقطعة
2/1 حبة فلفل رومي صغيرة مقطعة
رشة خفيفة ملح ( يمكن الإستغناء عنه )
قليل من الفلفل الأسود
زيت ذرة
الطريقة :
- في طاسة ( مقلاة ) نضع زيت ، وعندما يسخن نضع الخيار + الطماطم + الفلفل الرومي ونقلب قليلا .
- نضيف الجبنة الحلوم ونقلب قليلا نلاحظ أن الجبنة الحلوم تبدأ بالذوبان ، هنا نضيف الملح والفلفل ونغلق النار لأننا لا نريد الجبنة الحلوم سايحة .
- نضع خلطة الجبنة في أطباق وتغمس بالخبز .
- للتنويع يمكن في بعض الأحيان رش قليل من الزعتر على وجه الجبنة الحلوم عند وضعها في المقلاة .
# الطريقة الثانية :
المقادير :
1 باكيت جبنة حلوم
بصل أخضر مخرط
فلفل رومي ( اخضر،أصفر،أحمر) مخرط
2/1 حبة طماطم مخرطة صغير
زيتون أسود مقطع حلقات بدون نوى ( بدون بذر)
قليل من الفلفل الأسود
قليل من الزعتر المطحون
زيت ذرة
الطريقة :
- نضع الزيت في مقلاة وعندما يسخن نضع البصل الأخضر + الفلفل الرومي الملون ونحرك ثم الزيتون + الطماطم .
- نضيف الجبنة الحلوم + رشة الفلفل الأسود ونحرك ثم نضيف الزعتر على وجه الجبنة الحلوم ونحرك بشكل خفيف وعندما تبدأ الجبنة الحلوم بالذوبان نغلق النار ونغرف في أطباق .