الأربعاء، 3 يوليو 2019

طبق بيض بالدجاج

المكونات: 
بصل أحمر مقطع أهلة رفيعة - زيت ذرة - دجاج مسلوق مقطع قطعا صغيرة - بصل أخضر مخرط - فلفل رومي مخرط - فلفل حار مخرط أو شطة حارة - بيض

الطريقة:
  • يحمر البصل الأحمر في الزيت ثم نضيف قطع الدجاج المسلوقة مع التقليب مع اضافة الملح والفلفل الأسود
  • نضيف البصل الأخضر + الفلفل الرومي الأخضر + الفلفل الحار
  • نكسر كل البيض في طبق بدون تقليب ثم نضيفه على خليط الدجاج ونقلب
  • يقدم في ساندويتشات أو في طبق ويغمس بالخبز
ملاحظة:
بالنسبة للدجاج فعند سلق الدجاج بأخد شوية وأقطعهم وأحفظهم بالفريزر واستخدمهم استخدامات مختلفة زي مثلا النهاردة عملتهم مع البيض ، وكمان ممكن لما أعمل شوربة سواء شوربة دجاج بالخضار أو بالشعرية أو غيرها أضيف لها قطع الدجاج اللي حافظاها بالفريزر، وبرضه لما أعمل البيتزا بأضع قطع الدجاج عليها وأرش عليهم رشة من زعتر البيتزا ( الأوريجانو ) بتدي الدجاج مذاق جميل ، وعلى فكرة مش بس ممكن احفظ الدجاج المسلوق ده حتى الدجاج بعد ما أحمره إذا زاد منه حاجه بعد الغداء ممكن أحفظها ، وأنا بحب أقطعها قبل ما أحفظها بالفريزر لأني وجدت أنه حيكون أسهل عليه استخدامها اذا كانت مخلية من العظم ومتقطعه .
وبالهناء والشفاء،،،