الأحد، 18 أبريل 2010

مربى مع زبدة



من الأطباق الخفيفة للعشاء طبق المربي ونقطع بجانبه بعض قطع الزبدة الغير مملحة ، ويؤكل بالخبز، ويمكن أن نضع في ساندويتش فينو ( صمون ) بعض قطع الزبدة ويستحسن قطعها شرائح رفيعة ، ثم نفرش عليها المربى بكمية قليلة ، ثم نسخنها في التوستر ، فالزبدة حتسيح وتذوب في الساندويتش ، والساندويتش حيقرمش من التوستر ، ويبقى طعمه حكاية .


ملاحظة :

  • استخدمت ماركات كثير للمربى لكن بصراحة الماركة اللي شدتني هي ماركة سان دالفور ST DALFOUR وهي إنتاج فرنسا ، رائعة ، وخاصة النوع اللي مكتوب عليه الفواكه الأربعة Four Fruits  ، بدرجة إني أقعد أدور عليه في السوبرماركت علشان ألاقيه ، واللي يميز المربى دي إنها طبيعية بدون نكهات صناعية أو ملونات أو حتى بدون مواد حافظة فكل المواد طبيعية ، ده حتى كمان لا يوجد بها سكر مضاف وبالرغم من كده لما الواحد بيأكلها بيجدها في منتهى الحلاوة لإن أنواع الفاكهة المستخدمة مسكرة .
وبالهناء والشفاء ،،،