الخميس، 25 نوفمبر 2010

خبز بالطماطم والزعتر


الخبز بالزعتر من أحلى الأكلات اللي الواحد يأكلها ، والزعتر ده بنشتريه جاهز ومطحون ناعم  ومضاف له سمسم ، وممكن نعمله ساندويتش سريع عن طريق اننا نقطع الخبز بالنصف ونرش داخله زيت زيتون ( زيت الزيتون مهم لأنه هو اللي بيدي له المذاق المميز ) ونرش شوية زعتر ويتاكل بالهناء والشفاء .

وممكن كمان اننا نخلي الخبزه مفروده ونرش عليها زيت زيتون وزعتر ويسخن على الرف الأوسط لفرن متوسط الحرارة .

وممكن اننا ننوع شوية زي النهاردة ..

المكونات :

2 حبة طماطم مقطعة حلقات
زيت زيتون
خبز لبناني ( شامي )
زعتر ناعم مطحون بسمسم

الطريقة :
  1. لإعداد خلطة الطماطم :
    • في صينية فرن صغيرة جدا نضع حلقات الطماطم ،  وعلى الوجه نرش زيت زيتون .
    •  تدخل الفرن على الرف الأول السفلي لمدة 35 دقيقة بحرارة 220ْم .
  2. لإعداد الخبز بالطماطم والزعتر :
    • أغلف صينية الفرن بورق ألمونيوم وأضع عليه أرغفة الخبز وأرش كل رغيف بزيت الزيتون ( ممكن استخدم الزيت الموجود في صينية الطماطم ) ثم أضع حلقات الطماطم ، ثم الزعتر ، وعلى الوجه أرش زيت زيتون .
    • تدخل الفرن على الرف الأوسط بدرجة حرارة 220ْم لمدة 7 دقائق .
ملاحظات :
  • لماذا لم أستخدم حلقات الطماطم الطازجة بدلا من الطماطم المطهوة ؟ في الواقع الطماطم الطازجة بتكون جامدة والخبز سيدخل الفرن لمدة قصيرة جدا فالطماطم المخبوزة أفضل .
  • لماذا لم أستخدم حلقات الطماطم المذكورة في وصفة ( خلطة الطماطم بالزيت والريحان ) ؟ لأني وجدت أن طعم الريحان لا يتناسب مع الزعتر ، بيعطي مرارة  ، فإن كنت عاملة صينية طماطم بالزيت والريحان وتريدين توفير وقت وجهد فيمكنك استخدام حلقات الطماطم فقط ولكن مع استبعاد الريحان وكذلك استبعاد زيت الزيتون المطعم بمذاق الريحان .
وبالهناء والشفاء ،،،