الخبز بالزعتر من أحلى الأكلات اللي الواحد يأكلها ، والزعتر ده بنشتريه جاهز ومطحون ناعم ومضاف له سمسم ، وممكن نعمله ساندويتش سريع عن طريق اننا نقطع الخبز بالنصف ونرش داخله زيت زيتون ( زيت الزيتون مهم لأنه هو اللي بيدي له المذاق المميز ) ونرش شوية زعتر ويتاكل بالهناء والشفاء .
وممكن كمان اننا نخلي الخبزه مفروده ونرش عليها زيت زيتون وزعتر ويسخن على الرف الأوسط لفرن متوسط الحرارة .
وممكن اننا ننوع شوية زي النهاردة ..
المكونات :
2 حبة طماطم مقطعة حلقات
زيت زيتون
خبز لبناني ( شامي )
زعتر ناعم مطحون بسمسم
الطريقة :
- لإعداد خلطة الطماطم :
- في صينية فرن صغيرة جدا نضع حلقات الطماطم ، وعلى الوجه نرش زيت زيتون .
- تدخل الفرن على الرف الأول السفلي لمدة 35 دقيقة بحرارة 220ْم .
- لإعداد الخبز بالطماطم والزعتر :
- أغلف صينية الفرن بورق ألمونيوم وأضع عليه أرغفة الخبز وأرش كل رغيف بزيت الزيتون ( ممكن استخدم الزيت الموجود في صينية الطماطم ) ثم أضع حلقات الطماطم ، ثم الزعتر ، وعلى الوجه أرش زيت زيتون .
- تدخل الفرن على الرف الأوسط بدرجة حرارة 220ْم لمدة 7 دقائق .
ملاحظات :
- لماذا لم أستخدم حلقات الطماطم الطازجة بدلا من الطماطم المطهوة ؟ في الواقع الطماطم الطازجة بتكون جامدة والخبز سيدخل الفرن لمدة قصيرة جدا فالطماطم المخبوزة أفضل .
- لماذا لم أستخدم حلقات الطماطم المذكورة في وصفة ( خلطة الطماطم بالزيت والريحان ) ؟ لأني وجدت أن طعم الريحان لا يتناسب مع الزعتر ، بيعطي مرارة ، فإن كنت عاملة صينية طماطم بالزيت والريحان وتريدين توفير وقت وجهد فيمكنك استخدام حلقات الطماطم فقط ولكن مع استبعاد الريحان وكذلك استبعاد زيت الزيتون المطعم بمذاق الريحان .
وبالهناء والشفاء ،،،