الأحد، 24 يناير 2010

شيز كيك بالكريمة





طبعا كلنا عارفين الشيز كيك ، بس الطريقة دي مش طريقة الشيز كيك الأصلية ممكن نقول كده بنت عمها ، ليه ؟ لأن المكون الأساسي فيها الكريمة مش الجبنة ، أما طعمها بقه فحكاية ، حلوة قوي . وعلى فكرة دي بتحل المعادلة الصعبة لإن فيه ناس ما بتحبش كمية الجبنة الكثيرة اللي موجودة في كيكة الشيزكيك ، فبكده بقي نرضي كل الأذواق .

المقادير :

1 باوند كيك أمريكانا أبيض في شيكولاته
2/1 كوب - 4/3 كوب سفن أب أو سبرايت أو ببسي

------

1 علبة قشدة ( جيمر ) أي نوع أو نوع KDD لونها ذهبي ( 4/1 لتر 250 مل)
1 علبة كريمة الخفق أي نوع أو نوع المراعي ( 4/1 لتر )
1 علبة كبيرة حليب نستلة مكثف محلى
3 حبات مربعة صغيرة جبنة كيري
1 كيس جيلاتين
2/1 كوب ماء ساخن

------

حشوة التارت الجاهزة فراولة
1 ملعقة كبيرة مليئة مربى الفراولة


الطريقة :


هذه الكيكة مكونة من 3 طبقات


# الطبقة الأولى :
  1. نحضر طبق بايركس مستطيل أو أي طبق فرن ، نقطع الكيكة شرائح ونضعها في الطبق
  2. نضيف عليها السفن أب للتطرية ، الأول نضع نصف كوب وإذا إحتاجت نزيده ، ممكن تأخذ 4/3 كوب
# الطبقة الثانية :

  1.  نسخن الماء ونضع فيه ورقة الجيلاتين ونذيبها ، ونتركها لتبرد قليلا .
  2.  نخلط القشدة + كريمة الخفق + حليب النستلة + جبنة الكيري ونضربها بالمضرب الكهربائي
  3.  نضيف الجيلاتين الدافئ تدريجيا على خليط الكريمة مع استمرارنا بالضرب
  4.  نصب الخليط على الطبقة الأولى للكيك
  5.  نضع الصينية بالفريزر لمدة ساعة أو أكثر حتى تجمد ( أخذت مني ساعة و10 دقائق )
# الطبقة الثالثة :

  1.  نخلط حشوة التارت الجاهزة بملعقة مربى الفراولة .
  2.  نطلع الكيكة من الفريزر ونضع عليها الحشوة .
  3.  وندخلها الثلاجة العادية لحين التقديم .
ملاحظات :

  • الكيكة دي كلما ظلت بالثلاجة كلما أصبح طعمها أفضل ، يعني ثاني يوم طعمها بيكون أحلى . طبعا احنا مش حنستنا علشان نأكلها ثاني يوم لكن الكمية اللي حتفضل حيكون طعمها حلو.
  • حشوة التارت الجاهزة بتكون دلعة يعني مافيهاش سكر علشان كدة جربت أضيف 3 ملاعق شربات إلى 2 ملعقة مربى وأقلبها وبعدين أخلطها مع حشوة التارت بالفراولة ، أعطت نتيجة رائعة أولا في طعمها أصبح أفضل ثانيا في قوامها أصبح أخف ولما أقطع الشيز كيك بتسيل الحشوة على الجوانب مما يعطيها شكل أجمل .
  • إذا أردنا إعداد كمية أكبر من الطبقة الثانية ( طبقة كريمة الشيز كيك ) فيمكننا زيادة كمية القشدة بدل من 250 مل سنجعلها 375 مل ، وكذلك زيادة عدد مربعات جبنة الكيري فبدلا من 3 سنستخدم 5 مربعات . وزيادة كمية طبقة الكريمة يمكننا من اعداد 2 طبق كريمة شيز كيك واحد كبير والثاني أصغر ، أو يمكننا استخدام هذه الزيادة من الكريمة في اعداد حلويات أخرى .
وبالهناء والشفاء ،،،