طبعا كلنا عارفين الشيز كيك ، بس الطريقة دي مش طريقة الشيز كيك الأصلية ممكن نقول كده بنت عمها ، ليه ؟ لأن المكون الأساسي فيها الكريمة مش الجبنة ، أما طعمها بقه فحكاية ، حلوة قوي . وعلى فكرة دي بتحل المعادلة الصعبة لإن فيه ناس ما بتحبش كمية الجبنة الكثيرة اللي موجودة في كيكة الشيزكيك ، فبكده بقي نرضي كل الأذواق .
المقادير :
1 باوند كيك أمريكانا أبيض في شيكولاته
2/1 كوب - 4/3 كوب سفن أب أو سبرايت أو ببسي
------
1 علبة قشدة ( جيمر ) أي نوع أو نوع KDD لونها ذهبي ( 4/1 لتر 250 مل)
1 علبة كريمة الخفق أي نوع أو نوع المراعي ( 4/1 لتر )
1 علبة كبيرة حليب نستلة مكثف محلى
3 حبات مربعة صغيرة جبنة كيري
1 كيس جيلاتين
2/1 كوب ماء ساخن
------
حشوة التارت الجاهزة فراولة
1 ملعقة كبيرة مليئة مربى الفراولة
الطريقة :
- نحضر طبق بايركس مستطيل أو أي طبق فرن ، نقطع الكيكة شرائح ونضعها في الطبق
- نضيف عليها السفن أب للتطرية ، الأول نضع نصف كوب وإذا إحتاجت نزيده ، ممكن تأخذ 4/3 كوب
- نسخن الماء ونضع فيه ورقة الجيلاتين ونذيبها ، ونتركها لتبرد قليلا .
- نخلط القشدة + كريمة الخفق + حليب النستلة + جبنة الكيري ونضربها بالمضرب الكهربائي
- نضيف الجيلاتين الدافئ تدريجيا على خليط الكريمة مع استمرارنا بالضرب
- نصب الخليط على الطبقة الأولى للكيك
- نضع الصينية بالفريزر لمدة ساعة أو أكثر حتى تجمد ( أخذت مني ساعة و10 دقائق )
- نخلط حشوة التارت الجاهزة بملعقة مربى الفراولة .
- نطلع الكيكة من الفريزر ونضع عليها الحشوة .
- وندخلها الثلاجة العادية لحين التقديم .
- الكيكة دي كلما ظلت بالثلاجة كلما أصبح طعمها أفضل ، يعني ثاني يوم طعمها بيكون أحلى . طبعا احنا مش حنستنا علشان نأكلها ثاني يوم لكن الكمية اللي حتفضل حيكون طعمها حلو.
- حشوة التارت الجاهزة بتكون دلعة يعني مافيهاش سكر علشان كدة جربت أضيف 3 ملاعق شربات إلى 2 ملعقة مربى وأقلبها وبعدين أخلطها مع حشوة التارت بالفراولة ، أعطت نتيجة رائعة أولا في طعمها أصبح أفضل ثانيا في قوامها أصبح أخف ولما أقطع الشيز كيك بتسيل الحشوة على الجوانب مما يعطيها شكل أجمل .
- إذا أردنا إعداد كمية أكبر من الطبقة الثانية ( طبقة كريمة الشيز كيك ) فيمكننا زيادة كمية القشدة بدل من 250 مل سنجعلها 375 مل ، وكذلك زيادة عدد مربعات جبنة الكيري فبدلا من 3 سنستخدم 5 مربعات . وزيادة كمية طبقة الكريمة يمكننا من اعداد 2 طبق كريمة شيز كيك واحد كبير والثاني أصغر ، أو يمكننا استخدام هذه الزيادة من الكريمة في اعداد حلويات أخرى .